Top-8 raarste tijdschriftentitels

Gisteren meldde huizenverhuursite Airbnb dat het deze week de eerste editie van zijn offline magazine lanceert, onder de naam Pineapple. Volgens een woordvoeder van Airbnb is voor deze naam gekozen omdat “de ananas symbool staat voor gastvrijheid, openheid en vriendschap”, waarden die volgens het bedrijf passen bij de gedachte achter Airbnb (Airbed and breakfast).

De woordvoerder licht verder toe: “Toen de ananas nog een zeldzame vrucht was, werd deze door hosts aan hun gasten gegeven als een teken van wederzijds respect en avontuur.”

Daar is dus over nagedacht. Maar het blijft een opvallende titel voor het blad van een platform waar particulieren hun huis verhuren of het appartement van een local kunnen huren. Wij vonden het een mooie aanleiding om eens een lijstje te maken van de 8 vreemdste tijdschriftentitels.

1. Girls and Corpses

Girls and Corpses is precies wat je van de titel verwacht: een blad vol foto’s van knappe vrouwen met dode dingen. Lijken. Bijvoorbeeld een guitig kijkend blond meisje in een golfpakje met achter haar een lijk, klaar om haar te assisteren bij de afzwaai. Ernaast de kop: “Golf corpse“.

Uitgever en “deaditor-in-chief” Robert Rhine zegt: “Het maakt niet uit waarmee je een mooi meisje laat poseren, het verkoopt toch wel.”

Hij kwam op het idee omdat hij zelf houdt van twee dingen in het leven: knappe vrouwen en rottende lijken. Dus hij dacht: waarom breng ik deze twee zaken niet samen? Girls and Corpses begon als een parodie op Maxim en andere blootbladen. Maar behalve de zombie-poppen schijnt alles in dit blad echt te zijn. Er staan verhalen in over celebrity deaths, begrafenissen, mummies, gevangenen op death row en natuurlijk horrorfilms.

Girls-and-Corpses-3

2. No Tofu

Klinkt als een tijdschrift gemaakt door een stel hamburgerfreaks die voor goed willen afrekenen met veganisten, de Voedselzandloper en andere superfoodtrends. In werkelijkheid gaat No Tofu magazine – voor het eerst uitgegeven in Londen in 2007 maar inmiddels ook verkrijgbaar in de Verenigde Staten – over kunst, mode, film en muziek.

No-Tofu-250x300

 

3. Portable Restroom Operator

Op zich weten we dat er voor elke niche of hobby zo’n beetje een tijdschrift bestaat, maar dat je een heel glossy magazine kunt vullen met informatie en de lifestyle rondom Dixi’s is toch wel verbazingwekkend. Portable Restroom Operator beschrijft hoe je afval efficiënter kunt collecteren. Serieus. Het hele novembernummer is online door te bladeren, en zeker de moeite waard als je tijdens de lunch een momentje hebt, want: legio woordgrappen, zoals de rubriek “Think out of the box“.
Nog zo’n detail: er is ook een evenement gekoppeld aan het blad, met de titel “Pump up your profits!

Portable-Restroom-Operator-249x300

4. Naked But Safe

Zonder coverbeeld zou je denken dat dit een pamflet is uit de jaren 80, Dallas Buyers Club-tijd, bedoeld om mensen in te lichten over AIDS, veilige seks en meer van dat soort onderwerpen. Maar niets van dat alles. Dit is een fashion magazine uit Griekenland, gestart door een fotograaf en een stylist. Voornaamste boodschap: er wordt geen post-productie gedaan op de foto’s, dus geen Photoshop, niemand wordt slanker gemaakt, krijgt vollere boobies of een lijntje om de lippen. Ook wallen onder de ogen worden niet geretoucheerd? Ze zeggen van niet.

Naked-But-Safe-231x300

5. TAN Magazine

Nee, nee, het is niet zo dat tv-presentator Humberto Tan in navolging van Linda de Mol (LINDA.), Rik Felderhof (Felderhof), Oprah (O) en Catherine Keyl (Catherine) een eigen glossy krijgt. Het gaat hier om een Australisch tijdschrift voor “nieuwe naturisten”. Een nudistenblad dus, dat al sinds 1998 bestaat. Het staat vol met reviews van stranden, naakte mensen en – toch verrassend – recepten.

tan-magazine-300x212

6. Serial Killer Magazine

Waar Girls and Corpses met enige humor flirt met het bizarre, is Serial Killer Magazine bloedserieus. Volgens de website staat het blad “vol met illustraties, kunst, bijzondere documenten, FBI-files en diepgaande artikelen over seriemoorden”. Voor 20 dollar per nummer word je getrakteerd op artikelen met titels als “Is My Son a Serial Killer?”. Mocht dat je niet helemaal bevredigen, dan is er nog altijd de kruiswoordpuzzel.

serial-killer-magazine-300x189

7. Garden & Gun

Nog zo’n onlogische combinatie: verhalen over high tea-en in je prachtige tuin (alles staat in bloei, je vriendinnen knabbelen op een sandwich of een cupcake) gecombineerd met informatie over jagen en schieten. In eerste instantie lijkt de cover op ieder ander high society country-blad, behalve dan dat een vrouw op het punt staat een onschuldig gansje neer te knallen met haar jachtwapen. Tussen de schietinformatie door staat het blad vol met barbecue-recepten, tips voor een lifestyle-feestje en hoe je jouw eigen English-style tuin kunt creëren.

Garden-Gun-237x300

8. Bacon Busters

Nog meer jagen. Bacon Busters staat vol met foto’s van trotse jagers met hun prooi: varkens, wilde zwijnen, et cetera. Kortom: bacon in de maak. Er is ook ieder jaar de verkiezing van de Miss Bacon Busters.

Bacon-Busters-229x300

Vergeleken met dit lijstje is het vrolijke Pineapple zo gek nog niet.

(Dit artikel werd eerder gepubliceerd op nrc.nl)

getagged , , , , , , , ,