Romans

Carlijn Vis - Het Marktplaatsmeisje

Het Marktplaatsmeisje, oktober 2014, Uitgeverij Atlas Contact.

Anna speurt op Marktplaats naar mooie interieurs in de hoop een man te vinden. Haar leven is stabiel: leuk flatje, vaste sportschooldagen en een baan waar ze naar hartelust structuur in de bedrijfsvoering aanbrengt. Kroon op haar werk is het vaatwasschema.

Anna wil geen mannen die de boel overhoop halen, daarom verricht ze grondig voorwerk op internet en maakt ze een profielschets als ze tweedehands spul bij iemand ophaalt. Het idee dat ze via Marktplaats een gelijkgestemde kan vinden, brengt haar in contact met wonderlijke types.

Is liefde te vinden met een theorie?
 Het Marktplaatsmeisje begint als een herkenbaar verhaal over de beperkingen van sociale media, maar verandert langzaam in een donker sprookje over vertrouwen en intimiteit.

Lees hier meer over Het Marktplaatsmeisje. Download bijvoorbeeld het eerste hoofdstuk en lees wat de pers schrijft over het boek.

 

 

Vrij spel, maart 2012, Uitgeverij Atlas Contact.

De roman Vrij spel verscheen in april 2012 bij Uitgeverij Atlas-Contact. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verzetsvrouw, de laatste vrouwelijke Engelandvaarder die nog leeft. Het boek heeft een eigen site: lees het eerste hoofdstuk, beluister geluidsfragmenten, bekijk stokoude foto’s en ander archiefmateriaal. Vrij spel werd genomineerd voor De Bronzen Uil.