‘I love Hitler’, zei hij.

Vrijdag schreef ik over Studio Job, die in 2011 voor een akkefietje zorgden bij DWDD. In de aanloop naar de verschijning van mijn roman Vrij Spel, blog ik hier over de Tweede Wereldoorlog anno 2012, maar vorig jaar zijn er behalve Studio Job wel meer WOII-gerelateerde berichten die voor ophef zorgden. In 2011 was dit blog er nog niet. Daarom, deze week, vijf opmerkelijke WOII-berichten die in 2011 voor discussie zorgden. Daarna gaan we weer verder met WOII anno 2012.

1. I love Hitler

Ontwerper John Galliano werd door Dior ontslagen nadat hij anti-semitische uitspraken had gedaan. Hij zat in Parijs op een terras, was behoorlijk tipsy, raakte in gesprek met de mensen aan het tafeltje naast hem en zei o.a.:

“I love Hitler, and people like you would be dead today. Your mothers, your forefathers, would be … gassed and … dead.”

Galliano (51 jaar) werkte sinds 1996 voor modehuis Christian Dior, waar hij na deze uitspraken werd ontslagen. Anno 2012 werkt Galliano aan zijn eigen label en in november opende hij een webshop. Laten we hopen dat Galliano nooit in contact komt met Studio Job.

getagged , , ,