Concentratiekamp-hekwerk om je landgoed? Natuurlijk, regel ik voor je.

Gister werd bekend dat Jack Bakker definitief afziet van het ‘Buchenwaldhek’ aan de ingang van zijn landgoed. Het hekwerk, ontworpen door Studio Job, kwam eind vorig jaar in Cheap opspraak door een verhitte discussie bij gulden DWDD. Op 6 december was kunst- en designerscollectief Studio Job, die aan de lopende band prijzen winnen voor hun ontwerpen, te gast bij Matthijs van Nieuwkerk. Job Smeets en Nynke Tynagel bleken WOII-gerelateerde symbolen in hun ontwerpen te verwerken. Ze ontwierpen traffic dit hekwerk voor kunstverzamelaar Jack Bakker, die vindt dat kunst reacties los mag maken. In het ontwerp van het hekwerk zijn cheap jerseys prikkeldraad, schoorstenen die doen denken aan de schoorstenen van krantjes vernietigingskampen en een bel met daarop de cheap mlb jerseys Latijnse tekst suum cuique (jedem das seine) te zien.

In de uitzending bleek dat Studio cheap nfl jerseys Job ook een tafelkleed had gemaakt met verwijzingen naar de Holocaust: Football vier wachttorens van een concentratiekamp en prikkeldraad. Job zei daarover: ‘Je hoeft niet altijd een bloemetjeskleed te maken.’

Bekijk hier het eerste gesprek tussen Matthijs en Job & Nynke. Het werd een verhitte discussie en er was te weinig zendtijd, genoeg reden om Job de volgende dag wéér uit te nodigen.

Kunst mag ons aan het denken zetten, moet ons aan het denken zetten, maar WOII-symbolen op deze manier verwerken, lijkt me de verkeerde manier om die discussie aan wholesale nfl jerseys te wakkeren. Display En los daarvan: dat er ontwerpers zijn die op deze manier de aandacht vragen is één ding, maar dat er opdrachtgevers zijn die zo’n ontwerp overwegen, is onbegrijpelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *