Marktplaatverhalen | Aflevering 3: Je koopt een concertkaart en vonk slaat over in de deuropening

Line Bendiksen (23, reisagent) werd hoteldebotel op de jongen van wie ze een festivalticket kocht.

“Oorspronkelijk kom ik uit Noorwegen, maar ik woon nu drie jaar in Amsterdam. Vorig jaar zomer ging ik met een vriendin naar Loveland Festival. Dat was te gek dus toen er in september een wintereditie bleek te zijn tijdens Amsterdam Dance Event wilden we daarheen. Eén probleempje: het was uitverkocht. Mijn vriendin had wel een kaartje bemachtigd en zei: ‘Kijk even op Marktplaats’. Ik zag een hele pagina met advertenties en pikte er totaal willekeurig eentje uit. Even later sms’te de jongen dat ik het kaartje mocht ophalen. Hij woonde op de vierde verdieping, maar kwam naar de deur beneden. Toen ik hem zag kreeg ik meteen een fijn gevoel, hij had een good vibe over zich. Ik deed er alles aan om het gesprek zo lang mogelijk gaande te houden, maar het was toch een beetje ongemakkelijk in de deuropening. Dus ik betaalde en ging ervandoor. Op Loveland heb ik hem niet gezien. Na het feest stuurde ik hem een berichtje met de vraag of hij een leuke avond had gehad. Toen belde hij meteen en vroeg of ik een drankje met hem wilde drinken. Die eerste date was superleuk, we zoenden en ik veranderde zijn naam in mijn telefoon van “ADE ticket jongen” naar “boyfriend”. We houden van dezelfde muziek en hij heeft een hart van goud, echt een betrouwbare vent.

Toch zijn we pasgeleden, na een jaar relatie, uit elkaar gegaan. Ik blijf voorlopig in Amsterdam wonen, want ook al ben ik niet meer verliefd op mijn ticketjongen, ‘I fell in love with Adam’.”

 

XTRA-KUNST EN CULTUUR-TOEGANGSKAARTEN

 

getagged ,