Marktplaatsverhalen | Aflevering 2: Een handgeschreven brief als bedankje

Jordi van der Meer verkocht zijn oude snorscooter en kreeg er een handgeschreven brief voor terug.

“In 2008 zette ik mijn oude snorscooter te koop, een leuk ding, maar hij reed niet harder dan 30 kilometer per uur. Een stel van rond de 65 jaar reageerde op de advertentie: ze wilden komen kijken. Ik woonde toen nog in Emmen en op een zondag kwamen zij vanuit Rotterdam met het openbaar vervoer naar mij. Mijn oude barrel bleek precies wat ze zichten. Ze wilden de scooter kopen en er dezelfde middag nog op naar huis rijden, een tochtje van zo’n 250 kilometer. Ik kon op zondag geen vrijwaringsbewijs krijgen en zij wilden het bedrag met een ouderwetse bankoverschrijving overmaken, dus de hele deal ging op goed vertrouwen. De vrouw stapte bij haar man achterop en ik zwaaide ze uit. Het was fantastisch om die twee samen te zien wegrijden op mijn oude brommer. Ongeveer twee weken later kreeg ik een handgeschreven brief waarin het stel me bedankte voor de mooie reis; het was niet gelukt om in één dag terug te rijden naar Rotterdam, dus ze waren halverwege in de buurt van Utrecht gaan overnachten. Ze vonden het een geweldig avontuur.”

Dit is niet de scooter uit het verhaal.

Dit is niet de scooter uit het verhaal.

 

 

 

getagged , , ,