Rob Waumans gaat voor ‘oldschool’

Schrijver Rob Waumans is van kinds af aan al geboeid door de oorlog. Op de vraag welk oorlogsboek je echt moet lezen, kijkt hij terug op zijn jeugd en de oorlogsverhalen die hij toen las.

Rob: “In mijn jeugd heb ik tientallen keren Oorlogswinter en Snuf de Hond gelezen. Kinderboeken die enorme indruk op mij maakten. Een confrontatie met onmenselijk grote onrechtvaardigheid en machteloosheid, verpakt in jongensavontuur. Ik was als kind gefascineerd door de oorlog. Als we met de familie een weekje op vakantie gingen naar de Veluwe, liep ik door de bossen en fantaseerde dan over marcherende Duitse soldaten. En dat ik ze vanuit mijn schuilplaats neermaaide met een machinegeweer. Verder waren het altijd leuke vakanties.”

Rob Waumans is auteur van de roman Als je de stad binnenrijdt, welke werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs 2012. Verder schrijft hij voor Torpedo magazine, organiseert hij samen met Ivo Victoria een literaire avond in het kleinste theater van Amsterdam en werkt hij aan zijn tweede roman. Volg zijn blog.

getagged