Philip Huff reist door de nacht

Philip Huff was het hartgrondig eens met de keuze van Jan van Mersbergen, de eerste schrijver in deze reeks. Voor zijn tweede favoriete WOII-boek duikt Philip in zijn jongensjaren.

Philip: “Jan zei het al: natuurlijk is dat Is dit een mens van Primo Levi. Dat is het boek dat de meeste indruk op mij maakte, als volwassen lezer. Hoe dat komt? Misschien omdat het zo’n compressie van verschrikking is, dat het je in je oog raakt.”

“Omdat Jan Levi al noemde, ga ik voor Anne de Vries. Wanneer de ellende in mindere mate wordt opgediend, wordt de oorlog een spannend jongensboek. Een illusie dus. Maar toch maken die boeken indruk. Als kind las ik Reis door de nacht. Even terug naar toen je twaalf was. En lezen maar.”

Philip Huff debuteerde in 2009 met de roman Dagen van gras. Begin dit jaar verscheen zijn tweede boek: Niemand in de stad. Een roman over vriendschap, over dat je vrienden nodig hebt maar ook over hoe pijnlijk vriendschap kan zijn.

getagged , , ,