Het boetekleed van Renske de Greef

Op het blog draait het deze Boekenweek om de mooiste oorlogsboeken. Vandaag vertelt Renske de Greef over de oorlogsroman die de meeste indruk op haar heeft gemaakt.

Renske: “Ik vond Atonement (Boetekleed) van Ian McEwan prachtig. Het is een rijk boek vol prachtige beschrijvingen – zowel de verstilde sfeer op een statig Brits landhuis als de gruwelijke chaos van de oorlog is voelbaar. Een indrukwekkend boek: hoe een door fantasie ingegeven daad van een jong meisje uiteindelijk levens verwoest.”

Renske de Greef is columniste van nrc.next en auteur van onder andere Was alles maar konijnen en En je ziet nog eens wat. Onlangs verscheen haar columnbundel Geen Paniek. In dit boek gaat het om de lichtvoetige paniek van alledag: een krakend broodje eten in een doodstille treincoupé of een gesprek lang via creatieve omwegen proberen uit te vissen hoe iemand ook alweer heette. Allemaal herkenbare situaties maar als Renske ze opschrijft zijn ze ook nog bijzonder grappig.

getagged